Francouzský sýr Fourme

3. ledna 2015 v 21:28 | Ivča ♥ |  Vaření, jídlo, potraviny
Další sýr, který zatím čeká na svoji ochutnávku u nás v ledničce a cestoval k nám až z Paříže.
Takže zatím teorie, než budu moct dopsat praktickou recenzi.

Fourme d'Ambert má tvar válce vysokého asi 20 cm a v průměru dosahuje asi 10-13 cm. Má přírodní edohnědou kůru, tuhé sýrové těsto s bohatým zelenomodrým žilkováním a zajímavé aroma. Tento sýr se vyráběl v oblasti Auvergne (střední Francie) dávno předtím, než anglický sýr Stilton, jemuž se trochu podobá.
Fourme d'Ambert

Stručná charakteristika sýru Fourme d'Ambert: vyrábí se z pasterovaného kravského mléka, doba zrání 4-5 měsíců; obsah tuku 45% v sušině; výborná kombinace s čerstvými jablky nebo hruškami nebo si jej vychutnejte se skleničkou portského.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama