Francouzský sýr EMMENTAL

3. ledna 2015 v 22:36 | Ivča ♥ |  Vaření, jídlo, potraviny
Ementál je výborný sýr, který zná každý. Proto jsem velmi zvědavá, jak bude chutnat ten přímo z Francie.

EMMENTAL získal štítek kvality AOC v r. 1975. Mléko ze kterého se vyrábí je bohaté na vitamíny díky pasoucím se kravám na čistých a nehnojených lukách. Na výrobu jednoho kola o váze 70 kg se spotřebuje kolem 700 - 1000 litrů mléka.Chuť je sladká a charakteristická pro horské sýry. Po dlouhém období zralosti je pate pevné, bledé až žluté, s dírami velikosti vlašského ořechu. Je to špičkový sýr.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama